Šokoladinis tortas – apsilaižysite pirštus ! Lengvas ir greitas paruošimas

Šokoladinis tortas

Šokoladinis tortas

PASIDALINKITE ŠIUO STRAIPSNIU
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter


Geriausias šokoladinis tortas ! Greita, lengva ir labai skanu ! Yra keletas paruošimo būdų: be gliuteno, be pieno produktų, be kiaušinių ! Šis šokoladinis tortas tai puiki dovana gimtadienio proga ar vakaro praleidimui su artimais žmonėmis.


Geriausio torto receptas? Yra daugybę būdų ir variantų kaip jį galima iškepti, tačiau kur kas ne visi tokie įspūdingi. Paragavę vos gabalėlį šio minkšto torto su šokoladiniu kremu, kiekvienas sėdintis aplink stalą, pagyrė ir pasakė, kad tai buvo jų skaniausias ragautas desertas !


Šis tortas ko gero yra numeris vienas mano namuose, o aš jums dar net nepapasakojau kaip lengvą jį pasigaminti !


Geriausias šokoladinis tortas?


Dar vienas puikus faktas apie šį nuostabų receptą tai, kad visą šį tortą galimą pagaminti paprastame dubenyje nenaudojant jokių sunkių plaktuvų. Aišku, jie viską palengvina, tačiau šis receptas yra mano močiutės, kuri pasimėgaudama jį kepdavo mažoje virtuvėlėje su rankiniu plaktuvu ir dubeniu. Aš net neabejoju, kad jis gaudavosi ne ką prasčiau.

Šokoladinis tortas


Ir aš tikrai nejuokauju ! Tortas yra be galo minkštas ir stipraus šokolado skonio. Todėl, jeigu jums nepatinka šokoladiniai tortai, šis tortas tikrai ne jums.

Šokoladinis tortas


Vienas iš geriausių ingredientų kuris privertė šį torto receptą jį įsimylėti, tai espresso milteliai abejose tortuose ir šokoladiniame kreme.


Jeigu jūs niekada nebandėte įberti truputėlio espresso miltelių kai kepate ką nors su šokoladu, jūs tikrai turėtumėte tai išmėginti !


Espresso miltelius labai lengva rasti kiekvienoje maisto parduotuvėje ar netgi perkant internetu. Tačiau, jeigu jo nenorite naudoti ar pirkti, tikrai galima apseiti ir be to.

Šokoladinis tortas


Taigi mano draugai, jeigu turite savo rate pažįstamų kurie yra šokolado mėgėjai būtinai jiems iškepkite šį nuostabų tortą! Jeigu jiems buvo bloga diena, tai akimirksniu pagerins jų dieną. Jeigu diena buvo gera, tai puiki proga ją atšvęsti su šiuo šokoladiniu tortu !


Tik noriu jums dar kartą pranešti ! Šis turtingo skonio ir minkštas šokoladinis tortas + šis šokoladinio kremo receptas = geriausias tortas pasaulyje !


Kaip iš anksto pasigaminti šokoladinį tortą ir jį laikyti?


Iškeptus du šokoladinius keksus, bei šokoladinį kremą galima pasiruošti iš anksto. Leiskite visiškai jiems atvėsti, įvyniokite juos į plastikinį maišelį ir kiekvieną keksą supakuokite į užspaudžiamą maišelį. Užšaldytus keksus galima laikyti iki mėnesio.


Šokoladinio torto modifikacijos:


Turėkite omenyje, kad aš truputį patobulinau šį torto receptą ir pridėjau kelis ingredientus kuriuos aš testavau daugelį metų. Išradau keletą variantų ir padariau tortą prieinamą kiekvienam. Štai keli pagaminimo būdai kurie galbūt tai patiktų:


Šokoladinis tortas be gliuteno:


Kad paruošti tokį šokoladinį tortą be gliuteno jums tiesiog reikia įdėti lygiai tokį patį nurodytą kiekį recepte naudojant miltus be gliuteno. Tokie miltai būtų: Ryžių, kukurūzų, grikių, avižiniai, migdolų, avinžirnių, lęšių, sojos, tapijokos, linų sėmenų ir kt.


Šokoladinis tortas be pieno produktų:


Norint pagaminti šokoladinį tortą be pieno produktų, aš juos pakeičiau į migdolų ar kokosų pieną vietoj tikro ir buvo tikrai labai skanu !


Šokoladinis tortas be kiaušinių:


Jeigu recepte nenorite naudoti kiaušinių, tuomet galite juos pakeisti į 2/3 puodelio nesaldintos obuolių tyrės. Tik atkreipkite dėmesį, kad tuomet jums reikės kepti tortą keliomis minutėmis ilgiau. Nepamirškite patikrinti su dantų krapštuku ar tinkamai iškepė.


Šokoladinis tortas naudojant kitus svietus ir aliejus:


Aš nemažai testavau šį šokoladinio torto receptą su įvairiais aliejais ir sviestais. Bandžiau kepti naudojant tokį patį kiekį lydyto kokosų sviestą, augalinį aliejų. Galima naudoti skirtingais būdais ir variantais. Pačio kekso konsistencija tikrai nepasikeičia, o skonis išlieka tikrai įspūdingas !


Na štai, pradėkime kepti !

Paruošimo laikas: 15 minučių.

Kepimo laikas: 30 minučių.

Iš viso: 45 minučių.


Ingredientai:


1 Puodelis = ~250 ml.

  • 2 puodeliai kvietinių miltų
  • 2 puodeliai cukraus
  • 3/4 puodelio nesaldintos kakavos
  • 2 a.šaukšteliai kepimo miltelių
  • 1/2 a.šaukštelio kepimo sodos
  • 1 a.šaukštelio druskos
  • 1 a.šaukštelio espresso miltelių (rekomenduojame)
  • 1 puodelio pieno
  • 1/2 puodelio augalinio aliejaus
  • 2 dideli kiaušiniai
  • 1 puodelis verdančio vandens
  • Šokoladinio kremo


Pasiruošimas:

  1. Užkaitinkite orkaitę iki 180°C. Paruoškite dvi skardas ištepdami aliejumi ar sviestu bei truputėlį apibarstydami miltais.


Gaminimas:

  1. Į didelį dubenį įdėkite miltus, cukrų, kakavą, kepimo miltelius, kepimo sodą, druską ir espresso miltelius. Viską gerai išmaišykite kol ingredientai pasiskirstys tolygiai.
  2. Įpilkite pieną, aliejų ir kiaušinius į miltų mišinį ir viską gerai išmaišykite vidutiniu tempu. Gerai išmaišius po truputį, iš lėto pilkite verdantį vandenį ir vėl gerai išmaišykite.
  3. Padalinkite torto tešlą į dvi lygias dalis ir įpilkite dvi į skardas. Kepkite 30-35 min, kol įkišus dantų krapštuką ir jį ištraukus jis liks švarus ir ant jo nebus prikibę tešlos.
  4. Ištraukite iš orkaitės ir leiskite atvėsti apie 10 minučių. Tuomet išimkite iš skardos ir leiskite atvėsti iki galo.
  5. Aptepkite šokoladiniu kremu.


Pastabos:


Torto tešla įpylus verdančio vandens labai suskystėja, neišsigąskite. Tai yra teisingas rezultatas ir taip turi būti. Tortas bus labai pūrus ir minkštas ! Skanaus !


Sekite mus Facebooke: https://www.facebook.com/diskortas/
Taip pat skaitykite: Kaip paruošti tobulą šokoladinį kremą tortui ! Greitai paruošiama ir be galo skanu !

PASIDALINKITE ŠIUO STRAIPSNIU
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
  1. Vau!! Nuostabus šokoladinis tortas ❤️ Esu labai patenkinta, o šeimyna prašė vėl iškepti. Ačiū!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Privatumo politika Susisiekite su mumis Karjera
Siekiant užtikrinti kokybišką internetinės svetainės veikimą, svetainėje naudojami slapukai (cookies). Jei sutinkate, toliau naudokitės svetaine. Privatumo politika
Nesutinku
Sutinku